Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/autobedrijfbramschreven.nl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/autobedrijfbramschreven.nl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Balanceren - Autobedrijf Bram Schreven - Bandenservice Mill

Balanceren

Trillingen aan de auto of stuur worden meestal veroorzaakt door onbalans van de wielen. Door deze trillingen kan er schade aan de ophanging en stuurinrichting worden veroorzaakt. Dit kan onnodige kosten met zich mee brengen.

Deze onbalans kan verschillende oorzaken hebben: een beschadiging in de velg of band, maar ook de kwaliteit van de band kan onbalans veroorzaken. Een band bestaat uit verschillende onderdelen die bij kunnen dragen aan de onbalans.

Normaliter heeft een band/wielcombinatie twee soorten onbalans: Statische onbalans en dynamische onbalans. Aangezien een band/wielcombinatie praktisch altijd allebei de soorten onbalans heeft, is dynamisch balanceren nodig om een gelijkmatige gewichtsverdeling te krijgen.

Statische onbalans:
Ontstaat als er een zware of lichte plek in de band zit. In dat geval rolt de band niet gelijkmatig en de band/wielcombinatie ondergaat een op en neergaande beweging.

Dynamische onbalans:
Ontstaat als er ongelijk gewicht is aan één of beide kanten van de middellijn van de band/wielcombinatie. Dynamische onbalans kan een wielslingering veroorzaken.

Maak vandaag nog een afspraak om uw auto te laten balanceren. tel: 0485-45 48 84.