Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/autobedrijfbramschreven.nl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/autobedrijfbramschreven.nl/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Uitlijnen - Autobedrijf Bram Schreven - Bandenservice Mill

Uitlijnen

Het is belangrijk dat de 4 wielen van een voertuig correct uitgelijnd zijn. Een voertuig is correct uitgelijnd wanneer alle onderdelen van de ophanging en de stuurinrichting in goede conditie zijn en wanneer de band/ wielconstructies rechtuit lopen.

In de meest simpele uitleg bestaat een wieluitlijning uit het goed afstellen van de hoeken van de voertuigwielen. Dit om ervoor te zorgen dat de wielen correct lopen ten opzichte van de geometrische middenlijn van het voertuig.
Elk wiel heeft zijn eigen combinatie van afstellingen (wielvlucht, askanteling en sporing), vastgesteld door de autofabrikant.

De meest voorkomende symptomen van een auto waarvan de uitlijning niet correct is zijn:

  • Als de auto naar één kant trekt,
  • Onstabiel weggedrag vertoont,
  • Of de banden slijten scheef af,
  • En het stuur draait niet terug na een bocht,

Als u dit soort problemen bij uw auto opmerkt zijn uw wielen waarschijnlijk niet goed uitgelijnd.
In een dergelijk geval adviseren wij om de uitlijning te laten controleren met onze computergestuurde uitlijnapparatuur.

De vierwiel-uitlijning

De beste uitlijning is nog steeds een vierwiel uitlijning.
Bij dit type van uitlijning plaatst de monteur een instrument op de 4 wielen en meet de dynamica van het voertuig op alle wielen.
Tegenwoordig hebben heel veel auto’s een afstelbare achterwielophanging.
Maar zelfs bij auto’s die achter niet afstelbaar zijn, biedt een vierwiel-uitlijning de monteur de mogelijkheid om trekproblemen op de achteras te identificeren en ze te compenseren met verandering van de afstelling van de voorwielen.

Bel voor een afspraak: 0485-45 48 84